Flagermusdetektor tur

Flagermusdetektor tur

OBS! Arrangementet er afholdt!

I Mønsted Kalkgruber samles hver sensommer og efterår tusindvis af flagermus for at gå i vinterdvale. Vi “fanger” nogle af dem med detektor og hører om dem. Flagermus udsender lyde for at finde vej – lyde som ikke er hørbare for det menneskelige øre, men kan høres i en flagermusdetektor. I skumringen starter flagermusene deres nataktivitet, og selv om de blot er mørke skygger, der flakser forbi på nattehimlen, så kan en detektor opfange deres ultralyde og afsløre, hvor der er.

Om efteråret vender flere og flere flagermus tilbage til gruberne, og sidst i oktober begynder den egentlige dvale. De flagermus som allerede vender tilbage i august, flyver derfor ud af gruberne hver aften for at søge føde på nattehimlen. Det betyder, at der som regel er ret stor aktivitet omkring gruberne på denne årstid, hvor flere flagermusarter kan høres.

Det er en lyttetur, så husk varmt tøj og evt. kaffe. Vi holder os i behørig afstand til grubeindgangen for ikke at forstyrre flagermusene unødigt, og der bliver ikke adgang til gruberne.

Der er gratis entré til arrangementet.