Kalkværket

Kalkværket blev opført i 1874, men blev i 1933 gennemgribende ombygget for den nette sum af 27.000 kr. Der blev brændt kalk i kalkværket helt op til 1980.

 

I 2003 og 2004 gennemgik kalkværket en omfattende restaurering, der skulle sikre værket mod forfald. Det står i dag som et betydningsfuldt mindesmærke for den tidlige danske kalkindustri.

 

Kalkværket fungerer i dag som museum,  hvor man kan finde forskellige udstillinger om livet som kalkarbejder og flagermus samt følge med i antallet af flagermus i gruberne på flagermustælleren.

 

Kalkværket fungerer i dag som museum, hvor man kan finde forskellige udstillinger bl.a. om de fantastiske flagermus, der overvintrer i Mønsted Kalkgruber. Her kan du også følge med i antallet af flagermus i gruberne på flagermustælleren. Der er også udstilling om arbejdet som kalkarbejder i Kalkværket: “Med Hakke, Skovl og Greb”.

Info:
Selv om det er mange år siden, at kalkværket stoppede produktionen, er det stadig støvet af fint kalk overalt i værket. Det er derfor svært helt at undgå støv på tøjet. Det er med i prisen!