BLIV KLOGERE PÅ KALK MED ALLE DINE SANSER

 

Lyst til at få et indblik i hvordan kalken er blevet forarbejdet af de mennesker, som arbejdede i Kalkbrænderiet, så gå en tur i KALKVÆRKET.

KØB SÆSONKORT OG FÅ 50% RABAT PÅ FLERE OPLEVELSER

 

Stressfrie Oplevelser er et nyt samarbejde mellem Mønsted Kalkgruber, Energimuseet og Verdenskortet. Samarbejdet betyder bl.a., at køber du sæsonkort til en af de tre attraktioner, så får du 50 % på entréen, de andre to steder.

SE OM I KAN FINDE DE FREDEDE FLAGERMUS NEDE I GRUBERNE

 

I kalkgruberne overvintrer flere end 10.000 flagermus. De fleste af disse er vandflagermus, men der er også mange af de ellers så sjældne damflagermus.
Om foråret og i sommermånederne er der ikke mange flagermus i kalkgruberne.

VILD MED HISTORIE? LÆS DE SPÆNDENDE ARTIKLER HER

 

Gruberne og stedet rummer flere hundrede års dramatiske hændelser og interessante begivenheder. Klik her hvis du vil dykke ned i dem.

MINETOGET ER DESVÆRRE I STYKKER OG KØRER IKKE

 

Når MINETOGET er klar igen, kan I tage det fra perronen ved Kalkværket til kalkgruberne, og blive sat af tæt ved grubebiografen. Turen varer 5-7 minutter og letter gåturen ned i kalkgruberne.

MUSEET TAGER JER FLERE HUNDREDE ÅR TILBAGE I TIDEN

 

Udflugt, opdagelsesrejse, hyggetur – I bestemmer. På MUSEET kan I få et indblik i Mønsted Kalkgrubers historie, og ikke mindst de mennesker som har arbejdet her og skabt stedet.