Ost i gruberne

 

Mønsted Kalkgruber er et ideelt sted at lagre ost. Her tildeles nemlig en helt unik dybdemodning til osten – det siges tilmed, at man kan smage gruberne i osten.

 

Ostene produceres på Taulov Mejeri efter gamle håndværksmæssige traditioner, hvorefter den tager turen til Mønsted Kalkgruber. Her lagrer den i 4 uger, hvorefter den lagrer yderligere 2 uger på mejeriet.

 

Med en relativ luftfugtighed på 98% og en konstant temperatur på 8 grader, garanterer gruberne de optimale betingelser for ostens modning.

 

Grubeosten eksporteres til det tyske marked, hvor den forhandles i velassorterede detailkæder. Osten kan derudover, som det eneste sted i Danmark, købes i vores butik, hvor den udgør måske den bedste souvenir, der kan bringes med hjem fra kalkgruberne.

Into:
Du kan smage osten i caféen på et stykke rugbrød.
Osten er mellemlagret.